OVA DEVOJKA JE ROĐENA SA DVE VAGINE I CEO ŽIVOT JOJ JE BIO PAKAO: Danas je MODEL ali jedna stvar je i dalje ISTA
Devojka Anja je rođena sa dva ženska polna organa, Foto: Printscreen/youtube/ truly

FENOMEN!

OVA DEVOJKA JE ROĐENA SA DVE VAGINE I CEO ŽIVOT JOJ JE BIO PAKAO: Danas je MODEL ali jedna stvar je i dalje ISTA

Anja Kristofersen, 25-godišnja manekenka iz Australije, rođena je sa retkim urođenim stanjem poznatim kao kloaka, koje pogađa jednu od 50,000 devojčica

Objavljeno:

Ovo stanje uzrokuje da se mokraćni, genitalni i digestivni trakti spajaju u jedan otvor u karlici umesto u tri zasebna, kako je normalno. Anja je rođena bez anusa, sa dva vaginalna kanala i matericama, što je zahtevalo brojne operacije tokom njenog života.

U seriji TikTok klipova, Anja detaljno opisuje teške posledice koje je stanje imalo na njen život, uključujući 25 operacija i trajne probleme sa inkontinencijom, infekcijama urinarnog trakta i upalom pluća. Iako je odrasla sa uverenjem da može postići sve što zamisli, podršku je dobijala od bake i majke, koje su joj rano rekle da bolest ne definiše njenu ličnost.

Anja danas radi kao modni model, šeta pistama Amsterdamske Nedelje mode, dok istovremeno promoviše svest o osobama koje se suočavaju sa sličnim urođenim stanjem.

Anja ja zbog Kloakalne abnormalnosti imala 25 operacija
Anja ja zbog Kloakalne abnormalnosti imala 25 operacijafoto: Printscreen/youtube/ truly

- U prvoj godini života, počela sam svakodnevno primenjivati rektalna ispiranja (klizme) kako bih podstakla kontrakcije creva i postigla socijalnu kontrolu nad pražnjenjem creva. Inače, moje crevo je funkcionisalo kao otvorena slavina koja bi ili neprestano curila ili potpuno blokirala. Čak i uz ova ispiranja, i dalje bih imala nezgode u svakodnevnom životu.

Pored toga, suočavam se sa hroničnim bolovima i drugim stalnim problemima vezanim za creva, reproduktivni i urinarni sistem, otkrila je Anja u svojim klipovima.

@charliesmith947 The new podcast episode is out tomorrow with special guest Anja Christoffersen Anja is a model, entrepreneur, author and disability advocate #fyp #twins #ambassdor #idpwd #model #entrepreneur #author #disability #vacterlawareness #vacterl ♬ original sound - Charlie Smith

Lekari nisu sigurni šta tačno uzrokuje kloakalnu anomaliju, ali se veruje da se javlja slučajno. Kloakalne abnormalnosti mogu uzrokovati inkontinenciju i predispoziciju za infekcije urinarnog trakta. Takođe mogu dovesti do zatvora, opstrukcije creva i abnormalnosti kičme. Kloakalne abnormalnosti mogu takođe uzrokovati vraćanje urina u bubrege, što može dovesti do oštećenja.

Anja zbog Kloakalne abnormalnosti ima niz poteškoća u obavljanu svakodnevnih stvari
Anja zbog Kloakalne abnormalnosti ima niz poteškoća u obavljanu svakodnevnih stvarifoto: Printscreen/youtube/ truly

Ovo stanje može se otkriti ultrazvukom tokom trudnoće, kao što je bio slučaj sa gospođicom Kristofersen, ali se najčešće dijagnostikuje pri rođenju deteta, prenosi Dailymail.

Bonus video:

02:10

SEKSOLOG ZAPLAKAO KAD JE VODITELJ SPOMENUO ČIPS SA UKUSOM VAGINE: Šok u emisiji uživo, evo šta se desilo

(Espreso/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.